Frivilliga Radioorganisationen

FRO Kronoberg

Avdelningar

Kontaktinformation

FRO Kronoberg
c/o Magnus Lydén
Bokelundsvägen 5a
352 48 Växjö
E-post: kronoberg@fro.se
Tel: 070-6483747

Amatörradio

Amatörradion erbjuder dig en spännande hobby med radiokontakter över hela världen.
Det finns mycket att hämta för dig som är intresserad av modern teknik, såväl radio som datakommunikation. Radioamatörer sysslar med all slags kommunikation: telegrafi, telefoni, packet radio, PACTOR, fjärrskrift, television, satellitkommunikation, månstuds, mikrovågor mm.

Avdelningar och FRO Kronoberg har en omfattande amatörradioverksamhet, ofta med egna amatörradiostationer med militära anropssignaler. Med dem upprätthåller vi samband på amatörradiobanden som ett led i vår träning att träna radiosamband. Man kan alltid hitta en motstation, vilken tid på dygnet som helst. Genom amatörradion kan man få många nya vänner. Vänner som har samma intresse som man själv har - radio.

Vill du läsa mera om Amatörradio.

 

D-STAR

DV är förkortningen för trafiksättet Digital Voice. Ett trafiksätt som inte ska förknippas med en FM bärvåg, utan sin eget typ liknas daglig GMSK signal.
D-Star som det dagligen kallas är alltså en helt digital bärvåg som ej ändrar skepnad på bärvågen oavsett tom eller talfylld signal. Ett protokoll som med talen 1 och 0 sammanbinder informationen eller talet du sänder till mottagaren.

​Det som främjar D-Star är det nya sätt som gör det möjligt att kommuniceradstar examples "world wide" enbart med hjälp av din radiosändare och en lätt programmering. Klicka här för läsa mera..

D-star repiter SK7HW

 

 

FRN läsa mera om det systemet.

 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök