Frivilliga Radioorganisationen

FRO Kronoberg

Avdelningar

Kontaktinformation

FRO Kronoberg
c/o Magnus Lydén
Bokelundsvägen 5a
352 48 Växjö
E-post: kronoberg@fro.se
Tel: 070-6483747

framsida

Välkommen till FRO Kronoberg.

FRO Kronoberg är ett glatt gäng för er som är sambandsintresserade i alla möjliga former. Vi är en förening som ser till att det finns alternativ till vanlig mobil/data-kommunikation i krissituationer. Vi har hv signalister i Kronoberg. 

Du är välkommen till vårat glada gäng! Gå in på "Bli medlem i FRO" och gör intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Kurs för nya radioamatörer.

Amatörradio är en hobby för dig som är intresserad av kommunikation, teknik och/eller sradiopråk. Med en relativt enkel utrustning, som du kanske helt eller delvis byggt själv, kan du ha kontakt med likasinnade över hela världen. 

Hobbyn har många ansikten, man kan t.ex. experimentera med antenner, delta i radiotävlingar, träna sin skolfranska, hålla kontakt men en kompis som semestrar på Kanarieörarna eller t.o.m. reflektera radiovågor mot månen för att få kontakt med stationer på andra sidan jordklotet. 

Under 2015 anordnar FRO Kronoberg och Kronobergs Sändareamatörer kurs för dej som vill bli radioamatör. FRO medlemmar är välkommen på denna kurs. 

Kursen genomförs i utbildningslokalen vid FRO Kronoberg under 2015, därefter kan man genomgå prov för få radioamatörslicens, d.v.s. erhålla en egen anropssignal. Platsen kanske ändras.

För mer information : Kontakta SM7HZK Bo på sm7hzk@ssa.se eller 0766-550077 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök